Problematika Myanmaru ve vztazích EU a ASEAN - Slavíková, Kamila (2012)
Interregionalismus je dosud málo prozkoumaným fenoménem,není interpretace, o níž by panovala shoda. Mezi mnohými funkcemi přisuzovanými interregionálnímu dialogu konstruktivisté vyzdvihují formování kolektivních identit stran tohoto dialogu. Tato práce se snaží prozkoumat možnosti aplikace konstruktivistického přístupu k interregionalismu na lidsko-právní dialog EU - ASEAN. Lidsko-právní problematika je v této práci zastoupena příkladem problematiky Myanmaru.