Krize reprezentační funkce politických stran v Chile - Beranová, Marie; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Chile se v loňském roce stalo dějištěm velkého počtu protivládních protestů proti kabinetu prezidenta Piňery, z nichž největší síly dosáhly studentské protesty vysokoškoláků. Bakalářská práce se zabývá fenoménem studentských protestů v kontextu stranického systému a politických stran Chile, které v současnosti procházejí krizí reprezentace. Práce v teoretické rovině popisuje stranické systémy a funkce politických stran, především reprezentační funkci politických stran. Empirická část práce nejprve analyzuje současný stav chilského stranického systému, do kterého poté zasazuje protivládní studentské protesty a dále sleduje, jak se s protesty a celkovou krizí vyrovnávají vládní i opoziční koalice. Hlavním cílem práce je zodpovědět otázku, proč se klesající podpora vládního kabinetu nepřeměňuje v nárůst preferencí opozice.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses