Kolonialismus jako faktor vývoje v rozvojových zemích komparace Demokratické republiky Kongo a Tanzanie - Kalousková, Lucie; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Kolonialismus je významným fenoménem dějin mezinárodní politiky a na mnoha místech světa po sobě zanechal hmatatelné stopy. V některých zemích se dodnes jezdí po silnici vlevo, v jiných se platí frankem či šilinkem. Kolonizátoři ale vývoj svých držav často ovlivnili ještě výrazněji, přestože další důsledky zůstávají na první pohled skryté. Bakalářská práce se zabývá právě dopady kolonialismu na Demokratickou republiku Kongo a Tanzanii. Porovnává také jeho vliv na novodobé dějiny těchto dvou nezávislých zemí, ležících v oblasti Velkých jezer v subsaharské Africe.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses