Komparace právní úpravy strukturálních fondů v aktuálním a nastávajícím programovacím období - Meloun, Ondřej (2012)
Cílem této bakalářské práce je představit právní rámec politiky soudržnosti během programovacího období 2007-2013. Důraz je kladen na implementaci politiky na úroveň členských států. V práci budou popsány odpovědné orgány, nástroje a postupy, jež jsou nezbytné k provádění politiky na úrovni členských států. Druhá část bude pojednávat o hlavních změnách a prvcích v právním rámci a postupech, které Komise představila v návrzích nařízení pro programovací období 2014 2020. Třetí část práce je zaměřena na projekty vytvářející příjmy a na změny plynoucí ze zveřejněných návrhů nařízení. Pro tuto část byl vybrán modelový operační program OP Životní, respektive operační osa "Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní".