Charakter mandátu poslance Evropského parlamentu - Gubáš, Robert (2012)
Charakter mandátu poslance Evropského parlamentu (dále jen EP) má určitá specifika, která ho odlišují od poslance parlamentu národního. Práce je svou teoretickou částí zaměřena na analýzu voleb do EP a charakter aktivit poslance, které dotvářejí obraz jeho mandátu. Praktickou část tvoří řízené rozhovory s europoslanci Robertem Duškem (ČSSD) a Edvardem Kožušníkem (ODS). Cílem práce je zachytit vývoj a dynamiku mandátu poslance EP a směr, jakým se může v budoucnu ubírat.