Charakter mandátu poslance Evropského parlamentu - Gubáš, Robert; Reschová, Jana, 1956-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Charakter mandátu poslance Evropského parlamentu (dále jen EP) má určitá specifika, která ho odlišují od poslance parlamentu národního. Práce je svou teoretickou částí zaměřena na analýzu voleb do EP a charakter aktivit poslance, které dotvářejí obraz jeho mandátu. Praktickou část tvoří řízené rozhovory s europoslanci Robertem Duškem (ČSSD) a Edvardem Kožušníkem (ODS). Cílem práce je zachytit vývoj a dynamiku mandátu poslance EP a směr, jakým se může v budoucnu ubírat.
Vedoucí práce: Jana Reschová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses