Role veřejnoprávních médií Krize v ČT - Chmelíček, Jan; Vymětal, Petr; Rey, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá krizí ve veřejnoprávním médiu -- České televizi na přelomu let 2000 a 2001, kdy zaměstnanci televize vypověděli poslušnost nově zvolenému řediteli Jiřímu Hodačovi. Zásadní otázkou, kterou práce řeší, je interpretace krize -- existují alternativní vysvětlení příčin a krize samotné ve srovnání s dodnes převažujícím vysvětlením? Diskutuje tak i možnost záměrného vyvolání krize Čtyřkoalicí nebo přímo zaměstnanci televize. Prostřednictvím kontrastování výpovědí aktérů krize a studia materiálů z místa činu práce však ukazuje, že vysvětlení krize jednoduchým závěrem není možné. Studie objasňuje role jednotlivých orgánů významných pro fungování televize, analyzuje zpravodajství znepřátelených týmů a vysvětluje role jednotlivých aktérů během krize. Práce využívá zejména dobových materiálů, televizního vysílání a různých sborníků.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses