Analýza investičních certifikátů na českém trhu - Rychtaříková, Jana (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá investičními certifikáty na českém burzovním trhu. Nejprve se vypořádává s charakteristikou několika základních druhů certifikátů se zaměřením na druhy, které se obchodují právě v České republice. Jsou zde popsány hlavní rysy jejich fungování a vztah k podkladovému aktivu. Výnosnost je pro přehlednost vždy znázorněna grafem. V prakticky orientované části jsou nejprve představeny certifikáty kótované na Burze cenných papírů Praha a.s. z hlediska jejich základních vlastností jako jsou data emise a splatnosti, emitent, poměr odběru a podkladové aktivum. Poslední kapitola se pak věnuje výnosnosti jednotlivých certifikátů ve vzájemné komparaci a srovnání s přímou investicí do podkladového aktiva. Nechybí ani zmínka o historické zkušenosti s již splacenými certifikáty.