Analýza investičních certifikátů na českém trhu - Rychtaříková, Jana; Radová, Jarmila; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá investičními certifikáty na českém burzovním trhu. Nejprve se vypořádává s charakteristikou několika základních druhů certifikátů se zaměřením na druhy, které se obchodují právě v České republice. Jsou zde popsány hlavní rysy jejich fungování a vztah k podkladovému aktivu. Výnosnost je pro přehlednost vždy znázorněna grafem. V prakticky orientované části jsou nejprve představeny certifikáty kótované na Burze cenných papírů Praha a.s. z hlediska jejich základních vlastností jako jsou data emise a splatnosti, emitent, poměr odběru a podkladové aktivum. Poslední kapitola se pak věnuje výnosnosti jednotlivých certifikátů ve vzájemné komparaci a srovnání s přímou investicí do podkladového aktiva. Nechybí ani zmínka o historické zkušenosti s již splacenými certifikáty.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses