Analýza spořicích účtů pro fyzické osoby v ČR - Hynek, Jan (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu možností zhodnocení volných finančních prostředků do konzervativnějších instrumentů finančního sektoru. Jedná se především o spořicí účty a termínované vklady. V první části bude determinováno postavení a role bank a družstevních záložen ve finančním sektoru, včetně nabízených produktů a služeb. V následující části jsou pak detailněji analyzovány jednotlivé nabízené produkty z hlediska reálné výnosnosti, poplatků a dalších nákladů či doprovodných služeb. Závěrem bylo zjištěno, že za současných podmínek je možno za akceptace zvýšené míry rizika nejefektivnější zhodnotit volné finanční prostředky na spořicím účtu Metropolitního úvěrového družstva.