Analýza spořicích účtů pro fyzické osoby v ČR - Hynek, Jan; Zetek, Pavel; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu možností zhodnocení volných finančních prostředků do konzervativnějších instrumentů finančního sektoru. Jedná se především o spořicí účty a termínované vklady. V první části bude determinováno postavení a role bank a družstevních záložen ve finančním sektoru, včetně nabízených produktů a služeb. V následující části jsou pak detailněji analyzovány jednotlivé nabízené produkty z hlediska reálné výnosnosti, poplatků a dalších nákladů či doprovodných služeb. Závěrem bylo zjištěno, že za současných podmínek je možno za akceptace zvýšené míry rizika nejefektivnější zhodnotit volné finanční prostředky na spořicím účtu Metropolitního úvěrového družstva.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses