Obchodovanie so zemným plynom - Šinkovic, Michal (2012)
Táto práca sa venuje problematike obchodovania so zemným plynom v USA a Európe. Väčšia časť práce sa venuje práve obchodovaniu, ktoré je typické pre americký trh. Skladá sa zo 4 častí, v prvej časti je popísané fungovanie plynárenského odvetvia. V Druhej časti sa venujem obchodovaniu s následnými dodávkami plynu. Tretia časť popisuje obchodovanie bez fyzického plnenia a v záverečnej časti vysvetľujem rôzne obchodné stratégie.