Projekt módní přehlídky - Marková, Lucie (2009)
Cílem této diplomové práce je zaměřit pozornost na oblast oděvního designu, na zavedené metody a postupy, které budou porovnávány v kontextu globálních změn a tržních příležitostí. Pozornost bude věnována především konceptu módní přehlídky jako stále hlavního marketingového nástroje pro prezentaci oděvů. Pomocí popisu módní přehlídky, realizované pro účely této práce bude vytvořena analýza jednotlivých kroků při tvorbě přehlídky a následně popsán teoretický princip i-přehlídky, internetové módní přehlídky. Závěrem diplomové práce by měl být koncept nových příležitostí v oblasti módního marketingu s ohledem na změny v chování spotřebitelů ve druhé polovině dvacátého století a předpokládané budoucí změny v první polovině 21. století. Součástí práce bude též celkový pohled na obor módního návrhářství a definice jednotlivých oblastí módní přehlídky jako marketingového nástroje v kontextu historického vývoje oboru.