Srovnání společnosti s ručením omezeným v českém a španělském právu - Nosálová, Lucie; Grmelová, Nicole, 1975-; Šťastný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce srovnává právní úpravu společnosti s ručením omezeným v České republice a Španělském království. Z důvodu omezenosti rozsahu diplomové práce byly vybrány následující oblasti srovnání: základní znaky a předpoklady pro vznik společnosti, vznik a založení společnosti, právní postavení společníků, orgány společnosti, zrušení a zánik společnosti. Na závěr je popsána speciální právní forma společnosti s ručením omezeným ve Španělsku, tzv. Sociedad Limitada Nueva empresa.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses