Úloha tacitní znalosti v systémech pro podporu rozhodování - Drábek, Josef (2012)
Práce vymezuje základní pojmy data, informace a znalosti, u kterých sleduje i vzájemné vazby. Využívá jich k definování dynamického procesu poznání, který dále využívá objasnění kognitivních aspektů práce se znalostí u jednotlivce, ve skupině nebo v organizaci. Sleduje procesy znalostního managementu, které se vážou k tvorbě a možnostem přenosu znalostí. Důležitou částí práce je posouzení úlohy znalostí v informačních systémech. Obzvláště se zabývá úlohou tacitních znalostí v systémech pro podporou rozhodování. U jednotlivých typů systémů pozoruje jejich schopnosti pracovat se znalostmi a informacemi, vhodnost typu řešených úloh a jejich flexibilitu. V poslední řadě uvažuje o možnostech dalšího vývoje ve vztahu k řešení komplexních dynamických problémů.