Úloha tacitní znalosti v systémech pro podporu rozhodování - Drábek, Josef; Rosický, Antonín, 1943-; Heller, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce vymezuje základní pojmy data, informace a znalosti, u kterých sleduje i vzájemné vazby. Využívá jich k definování dynamického procesu poznání, který dále využívá objasnění kognitivních aspektů práce se znalostí u jednotlivce, ve skupině nebo v organizaci. Sleduje procesy znalostního managementu, které se vážou k tvorbě a možnostem přenosu znalostí. Důležitou částí práce je posouzení úlohy znalostí v informačních systémech. Obzvláště se zabývá úlohou tacitních znalostí v systémech pro podporou rozhodování. U jednotlivých typů systémů pozoruje jejich schopnosti pracovat se znalostmi a informacemi, vhodnost typu řešených úloh a jejich flexibilitu. V poslední řadě uvažuje o možnostech dalšího vývoje ve vztahu k řešení komplexních dynamických problémů.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses