Říční doprava v České republice - Jirsáková, Věra; Mervart, Michal, 1977-; Mészáros, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato práce se snaží podat obecný náhled na vodní vnitrozemskou dopravu v ČR. Nejprve prozkoumává kladné a negativní stránky vodní dopravy, které jsou současně aplikovány na situaci v ČR. Dále se práce zabývá legislativními dokumenty a dokumenty rozvoje, které se následně rozdělují ještě podle národního a mezinárodního hlediska. Práce uvádí i státní a soukromé subjekty, které mají vliv na provoz a rozvoj vodních cest. Jako podklad pro pochopení projektů vnitrozemských vodních cest v ČR jsou v práci vymezeny vodní cesty a splavnění. Závěr práce se zaměřuje na českou nákladní dopravu. Zde se uvádějí její zásadní projekty rozvoje a popisují se druhy a struktury přepravovaného zboží. V práci jsou zahrnuty technické a historické údaje, které jsou nezbytné k celkovému posouzení vodní dopravy.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses