Návrh metodiky testování BI řešení - Jakubičková, Nela; Pour, Jan; Zajíc, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou Business Intelligence a jeho testováním. Snaží se upozornit na odlišnosti od klasického softwarového testování a nakonec navrhnout metodiku testování BI řešení, která by mohla být využita v praxi na reálných projektech BI společností. Cílem práce je na základě teoretických poznatků o Business Intelligence a testování softwaru s důrazem na specifické vlastnosti a požadavky BI a v souladu s požadavky společnosti Clever Decision navrhnout metodiku testování BI řešení a vyzkoušet jí v praxi na reálném projektu společnosti Clever Decision. Práce je zpracována na základě prostudování odborné literatury z oblasti Business Intelligence, softwarového testování z českých i zahraničních zdrojů a zároveň na doporučeních a zkušenostech zaměstnanců společnosti Clever Decision. Jedná se o jeden z mála, ne-li z prvních zdrojů zabývajícím se metodikou testování BI řešení v českém jazyce. Práce by mohla posloužit i jako základ pro budoucí mnohem komplexnější metodiky testování BI řešení. Diplomovou práci lze rozdělit na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se snaží čtenáři vysvětlit účel využívání Business Intelligence v podnicích, seznamuje ho s jednotlivými komponentami BI řešení, dále pak samotným testováním, jednotlivými druhy testů s důrazem na odlišnosti a specifika Business Intelligence. Na teoretickou část navazuje navržená metodika testování BI řešení využívající generický vzor pro testování BI/DW řešení. Vrcholem praktické části je popis testování reálného BI projektu ve společnosti Clever Decision podle navržené metodiky.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses