Aplikace systémových přístupů na zavedení data warehouse nástroje - Šubrt, Radek (2012)
Diplomová práce se věnuje aplikaci systémového přístupu, který byl autorem nakonfigurován. Nakonfigurovaným přístupem byl analyzován projekt zavádění data warehouse nástroje. Dynamika systému doručování projektu byla zachycena nejprve příčinným smyčkovým diagramem a následně systémově dynamickým modelem. Byly vymezeny a použity pojmy systém, komplexita systému, systémový přístup,konfigurace systémového přístupu, příčinný smyčkový diagram, systémově dynamický model, systémový archetyp přesouvání břemena, data warehouse a jeho vymezení proti aplikační databázi, projekt, organizační struktury projektu, metody a jejich potřebnost při projektech implementace informačních systémů, proveditelnost projektů informačních systémů a problémy s měřením výkonu doručování projektu. Časově proporční simulace systémově dynamického modelu poskytla kvantifikaci vlivů různých přístupů zavádění projektu. Na základě analýzy vyplynula poučení z konkrétního případu a byla stanovena stručná obecná doporučení pro projekty informačních systémů.