Právní postavení příslušníků třetích zemí v EU - Valentová, Markéta; Grmelová, Nicole, 1975-; Tomáš, Sekera; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce se zabývá právním postavením příslušníků třetích zemí v EU. Zaměřuje se na právní postavení dlouhodobě pobývajících rezidentů a na právo na sloučení rodiny. Jednotlivé části práce analyzují tato témata ve vztahu k evropskému právu, rozebírají práva a povinnosti příslušníků třetích zemí, které jsou obsaženy v odpovídajících směrnicích, a hodnotí dopad těchto směrnic. Poslední část práce pojednává o problematice cizinců v ČR, řeší otázku jednotlivých pobytových práv cizinců a aplikaci směrnic o právním postavení dlouhodobých rezidentů a o právu na sloučení rodiny v českém právním řádu.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses