Metódy monitorovania kvality dát spracovávaných systémami pre podporu rozhodovania - Hološková, Kristína; Lorenc, Miroslav, 1974-; Petráš, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Podnikové dáta možno považovať za základnú surovinu pre rozhodovací proces, tvorbu stratégií a celkový chod podniku. Z tohto dôvodu je vhodné kvalite týchto dát a jej zabezpečovaniu venovať adekvátnu pozornosť. Cieľom práce je rozpracovanie konkrétneho spôsobu zabezpečovania dátovej kvality spájajúceho tri teoretické koncepty -- analýza časových radov, dátový screening a dátové profilovanie. Pre kontrolu dát sú definované popisné charakteristiky (profily dát), ktoré sú sledované pri pravidelnom nahrávaní dát do dátového skladu (dátový screening) a porovnávané s hodnotami predikovanými vybraným predikčným modelom (analýza časových radov). Dosiahnutie tohto cieľa je založené na rešerši odbornej literatúry venovanej dátovej kvalite, následnom vymedzení problému a výbere vhodných metód k jeho riešeniu. Práca sa taktiež venuje analýze alternatívnych riešení problému ponúkaných na trhu a komparácii jej funkcionality s navrhnutým vlastným riešením.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses