Řízení zátěže datových skladů s využitím architektury Teradata Active System Management - Taimr, Jan (2012)
Tato práce je zaměřena na problematiku řízení zátěže datových skladů založených na technologiích Teradata s využitím architektury Active System Management. Cílem práce je charakteristika a analýza architektury Active System Management a typů pravidel využitelných při řízení zátěže datových skladů Teradata. Cíle je dosaženo rešerší dostupných zdrojů a jejich následnou analýzou. Informace získané na základě analýzy jsou empiricky ověřeny na konkrétní instanci datového skladu a s využitím syntézy prezentovány v této práci. Přínosy práce jsou ve zdokumentování technologie, která v České republice není v současnosti příliš známá a rozšířená. Dalším přínosem je identifikace rizik, nedostatků a doporučených postupů při řízení zátěže za použití Active System Management na základě empirických testů. Za použití indukce je navržen opakovatelný postup implementace Active System Management. V práci je zhodnocena zralost architektury k nasazení v produkčním prostředí. Práce je hierarchicky rozdělena do kapitol, ve kterých je zpracována charakteristika databázových technologií Teradata, řízení zátěže, Active System Management a postupu implementace. První tři zmíněné kapitoly jsou zaměřeny teoreticky, ovšem obsahují také praktické poznatky, které se týkají zpracovávané teorie. Poslední zmíněná kapitola je praktická, je v ní navržen opakovatelný postup implementace architektury Active System Management.