Ochrana spotřebitele ve spotřebitelských smlouvách - Šafrová, Markéta; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele ve spotřebitelských smlouvách s tím, že vychází z právní úpravy platné v ČR a vedle toho též legislativy EU, neboť jsou v této oblasti vydány směrnice, které ČR musela implementovat do svého řádu. Nejprve se věnuji obecné charakteristice právní úpravy ochrany spotřebitele společně s jejími prameny. Samotná problematika spotřebitelských smluv je pak rozdělena do tří částí -- za prvé to je obecná část pojednávající o smlouvách jako takových a o pravidlech, jimiž se řídí všechny spotřebitelské smlouvy; následuje zvláštní část obsahující výklad jednotlivých specifických typů spotřebitelských smluv a konečně jsou nastíněny i perspektivy budoucího vývoje v této oblasti. Nemalá pozornost je v práci zaměřena na evropský aspekt úpravy spotřebitelských smluv, přičemž se ukáže, že český zákonodárce má v implementaci mnoho mezer.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses