Zodpovednosť zamestnanca za škodu - Daniš, Michal (2012)
Práca sa zaoberá teoretickým vymedzením základných pojmov pracovného práva. Definuje účastníkov pracovnoprávnych vzťahov. Načrtne predpoklady zodpovednostných vzťahov a objasní funkciu inštitútu zodpovednosti za škodu. Hlbšie sa venuje problematike obecnej a zváštnej pracovnoprávnej zodpovednosti a v praktickej časti rozoberie jak historické, tak novodobé rozhodnutia súdov Českej a Slovenskej republiky v danej veci. Zhodnotí vývoj právnej úpravy po rozdelení republík a následne porovná rozdielnosť na konkrétnych prípadoch.