Zodpovednosť zamestnanca za škodu - Daniš, Michal; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práca sa zaoberá teoretickým vymedzením základných pojmov pracovného práva. Definuje účastníkov pracovnoprávnych vzťahov. Načrtne predpoklady zodpovednostných vzťahov a objasní funkciu inštitútu zodpovednosti za škodu. Hlbšie sa venuje problematike obecnej a zváštnej pracovnoprávnej zodpovednosti a v praktickej časti rozoberie jak historické, tak novodobé rozhodnutia súdov Českej a Slovenskej republiky v danej veci. Zhodnotí vývoj právnej úpravy po rozdelení republík a následne porovná rozdielnosť na konkrétnych prípadoch.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses