Optimalizace procesů poskytování vzdělávání ve státní organizaci - Spurný, Petr (2012)
Hlavním tématem práce je problematika procesního řízení a jeho optimalizace. Práce poskytuje nezbytný teoretický základ, ve kterém jsou zhodnoceny výhody a nevýhody procesního řízení oproti řízení funkčnímu a vysvětleny důležité pojmy pojící se s procesy a procesním řízení. Práce aplikuje tyto teoretické poznatky na konkrétní oddělení státní organizace, které poskytuje neformální vzdělávání různým cílovým skupinám. Práce identifikuje současně probíhající procesy, vytváří jejich procesní model a přesný popis. V následující části dochází na základě analýzy současného procesního modelu k vytvoření modelu zcela nového. Cílem nového procesního modelu je optimalizovat procesy, které v oddělení probíhají.