Procesy rozhodování o investicích do podnikové informatiky - Matoušek, Dominik; Pour, Jan; Seget, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na procesy rozhodování o investicích do podnikové informatiky. Hlavním cílem práce je podání uceleného obrazu efektivních investic a následné rozšíření o analýzu možnosti využití služeb konzultantské společnosti při rozhodování o investicích do podnikové informatiky. Čtenář je postupně seznámen s hlavními oblastmi investičního rozhodování a plánování. Značná pozornost je věnována tématu informační strategie, nákladům a efektům podnikové informatiky. Dále jsou podrobně analyzovány a vyhodnoceny metody rozhodování o investici. Následně jsou představeny modelové procesy, které jsou pro investice do podnikové informatiky typické. V analytické části jsou představeny možnosti využití služeb externích specialistů. Výhody a principy spolupráce mezi zákazníkem a konzultantskou společností jsou ilustrovány na podrobné analýze procesů poradenské společnosti Logio s.r.o., ve které autor diplomové práce působil jako stážista. Mnohé závěry lze bezprostředně aplikovat v praxi. Práce může být přínosná pro organizace zvažující investice do podnikové informatiky a především pro vedení těch podniků, které zvažují využití služeb poradenských společností.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses