Mezinárodní železniční osobní přeprava - Černá, Kateřina (2012)
Práce se zaměřuje na železniční osobní přepravu především v mezinárodním kontextu. Zabývá se překážkami, kterým železnice ve svém rozvoji čelí, a jejich řešením na úrovni Evropské unie. Praktická část analyzuje služby dálkové železniční přepravy -- noční vlaky a autovlaky. Na příkladu dvou evropských operátorů analyzuje jejich konkurenceschopnost a potenciál ve srovnání s individuální osobní dopravou -- automobily.