Fúze společností a jejich účetní řešení - Adamírová, Soňa (2012)
V diplomové práci se zabývám věcnou podstatou fúze společností a jejím účetním řešením v návaznosti na českou obchodněprávní úpravu. Porovnávám účetní zobrazení průběhu fúzí v minulosti s řešením po novele zákona č.125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, zákonem č. 355/2011 Sb., která vstoupila v platnost dne 1.1.2012. Chci rovněž upozornit na některé problémy, které nová obchodněprávní úprava fúzí přináší. Na závěr se krátce věnuji daňovému řešení fúzí podle platné daňové soustavy v ČR, zejména dopadu do oblasti daně z příjmů právnických osob.