Fúze společností a jejich účetní řešení - Adamírová, Soňa; Vomáčková, Hana; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
V diplomové práci se zabývám věcnou podstatou fúze společností a jejím účetním řešením v návaznosti na českou obchodněprávní úpravu. Porovnávám účetní zobrazení průběhu fúzí v minulosti s řešením po novele zákona č.125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev, zákonem č. 355/2011 Sb., která vstoupila v platnost dne 1.1.2012. Chci rovněž upozornit na některé problémy, které nová obchodněprávní úprava fúzí přináší. Na závěr se krátce věnuji daňovému řešení fúzí podle platné daňové soustavy v ČR, zejména dopadu do oblasti daně z příjmů právnických osob.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses