Důěryhodnost informací ve státních institucích - Dubrovin, Aliaksandr; Rosický, Antonín, 1943-; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce popisuje problematiku důvěryhodnosti informací ve státních institucích prostřednictvím různých postupů (dedukce, indukce, syntézy) hlavně z pohledu teorie, ale i některých pracovních skutečně existujících přístupů. Práce na začátku popisuje problematiku informace, informačních zdrojů, a s ní spojenou důvěryhodnost obecně, přes uvedení pojmu, typologii a podobně. Dále je popsán fenomén dezinformace a vyjasnění, jestli tento fenomén je historicky, nebo skutečně existující v běžné práci určitých státních institucí. Následně je popsáno Ministerstvo zahraničních věcí České Republiky a jeho přístup k problematice informace (typologie informace, zdrojů informace, aktérů při získání). Kromě toho je v práci uvedena taková instituce, jakou je Úřad pro zahraniční styky a informace, která je též státní institucí a je hlavním dodavatelem informací MZV ČR. Pochopení problematiky takového citlivého tématu a v takových zavřených institucích je založeno na veřejně publikovaných zdrojích. Jsou také popsané možné metodiky ověření informace a postupy rizikového managementu při použití nepravdivé informace. Zároveň práce obsahuje v jednotlivých dílčích částech i několik návrhů autora na řešení.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses