Nízkonákladové cestování porovnání autostopu a spolujízdy - Urbanec, Matěj; Mervart, Michal, 1977-; Kalousek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Existuje mnoho způsobů cestování, ale spousta z nich je, zvláště pro studenty, příliš finančně náročná. Tato práce se zaměřuje na nízkonákladové druhy silniční dopravy, mezi něž patří autostop a spolujízda, díky kterým si může dovolit cestovat takřka kdokoli. Cílem práce je tyto zvláštní formy dopravy porovnat z různých hledisek a pokusit se určit trendy jejich budoucího vývoje. V teoretické části jsou rozebrány z historické perspektivy a také jsou zde popsány cesty, na které lze tyto způsoby dopravy využít. Praktická část analyzuje jednotlivé servery, jež se zabývají zprostředkováním spolujízdy, a dále porovnává obě formy dopravy z různých úhlů pohledu.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses