Strategický plán rozvoje města Otrokovice - Ranochová, Aneta (2012)
Strategický plán rozvoje je jeden ze základních dokumentů územního celku vyjadřující předpokládaný vývoj daného území ve střednědobém nebo dlouhodobém časovém horizontu. Cílem mé práce je vypracovat návrh rozvojového strategického dokumentu, který by přispěl k budoucímu rozvoji města respektive mikroregionu Otrokovice. Úvodní část je zaměřena na problematiku strategického plánování z teoretického hlediska. Praktickou část práce tvoří návrh strategického rozvojového dokumentu města Otrokovice, který se skládá ze socioekonomické analýzy, SWOT analýzy a konceptu strategických cílů, prioritních os a priorit. Z důvodu požadovaného rozsahu práce není zahrnuta finanční a monitorovací část strategického plánu, která obvykle tvoří nedílnou součást programového dokumentu.