Možnosti porovnávání výkonnosti databázového systému Oracle - Mareček, Aleš; Chlapek, Dušan; Macák, Petr, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato diplomová práce se zabývá otázkou možností porovnávání výkonnosti databází v prostředí Oracle. Potřeba porovnávání výkonnosti pramení z provádění změn v databázových systémech, kterými mohou být například změny v databázových strukturách či systémech řízení bází dat. Mezi cíle práce patří popsání takových možností a způsobů porovnávání výkonnosti Oracle databází, které s sebou nepřináší žádné dodatečné licenční náklady. Protože získané výkonnostní ukazatele je potřeba dále vyhodnocovat, součástí práce je také návrh a implementace nástroje, který umožňuje analyzování získaných údajů a jejich vyhodnocování prostřednictvím definovaných reportů. Funkcionalita tohoto nástroje je ověřena a demonstrována na datech získaných z reálného provozu. Hlavní přínos této práce spočívá v implementaci zmíněného nástroje, který svojí funkcionalitou umožňuje výrazné ulehčení vyhodnocování výkonnostních dopadů změn, které mají být provedeny v produkční databázi.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses