Analýza lokalizačních faktorů firem v Kraji Vysočina - Nechvátal, Ondřej; Krejčová, Nikola, 1974-; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se zabývá analýzou lokalizačních faktorů u středních a velkých firem v Kraji Vysočina. Hlavním cílem práce je identifikovat a kategorizovat lokalizační faktory středních a velkých firem v Kraji Vysočina. Dílčím cílem práce je určit a kategorizovat faktory, které z hlediska zkoumaných firem v tomto regionu schází. V teoretické části je nastíněn vývoj lokalizačních teorií a jsou definovány a klasifikovány lokalizační faktory. Součástí je rovněž stručná socioekonomická charakteristika Kraje Vysočina. Praktická část je zaměřena především na analýzu výsledků dotazníkového šetření. Zdrojem dat bylo dotazníkové šetření prováděné u firem, které mají sídlo v Kraji Vysočina, dle jejich celkového počtu zaměstnanců (50 a více). V závěru práce jsou identifikovány testované i nově nalezené (tradice výroby) lokalizační faktory, které jsou následně kategorizovány do tří skupin. 1) Obecně významné faktory. 2) Faktory významné pouze pro některé velikostní či sektorové kategorie firem. 3) Málo významné faktory. Faktory, které z hlediska zkoumaných firem v Kraji Vysočina schází, jsou obdobným způsobem kategorizovány taktéž do tří skupin.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses