Analýza dojížďky do zaměstnání ve Středočeském kraji ve vybraných letech v rámci období 2001-2011 - Bambula, Martin; Krejčová, Nikola, 1974-; Kolařík, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit vývoj dojížďky do zaměstnání ve Středočeském kraji ve vybraných letech v rámci období 2001 -- 2011, přičemž jednotlivé roky, které jsou předmětem zkoumání, jsou vybrány na základě dostupnosti statistických údajů ČSÚ, nebo v odborných studiích vztahujících se k dané problematice. Teoretická část obsahuje definice základních pojmů spojených s migrací a dojížďkou do zaměstnání, výpočet migračního salda a stručnou charakteristiku Středočeského kraje, jejíž součástí je i popis socio-ekonomické a demografické situace v kraji. Obsahem druhé kapitoly je samotná analýza dojížďky do zaměstnání ve Středočeském kraji. Na konci této kapitoly jsou shrnuty výsledky analýzy, identifikovány hlavní směry dojížďky ve sledovaném období a odhadnut budoucí vývoj dojížďky do zaměstnání ve Středočeském kraji. V práci jsou použita data z Českého statistického úřadu ze SLDB a VŠPS. Metody, které byly použity při vytvoření práce, jsou analýza a komparace.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses