Vliv externích událostí na hodnotu tržní kapitalizace společnosti - Zelenka, Jaroslav; Krabec, Tomáš, 1981-; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce zkoumá vztah mezi externími událostmi (tj. událostmi s dosahem v rámci České republiky, na které firmy nemají významný vliv) a hodnotou tržní kapitalizace společností působících na pražské burze. Analýza časových řad z let 1994 až 2012 dochází k závěru, že byť i ty nejvýznamnější politické, ekonomické aj. události specifické pro ČR mají pouze marginální dopady na hodnotu společností na českém akciovém trhu. Dopady událostí vycházejících zevnitř společností se ukázaly mít dopady na pražskou burzu mnohem zásadnější. Pro investiční rozhodování v kontextu spekulace na výsledky externích událostí je tedy nejvhodnějším doporučním tyto události nebrat v úvahu.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses