Národní program posuzování shody systému managementu společenské odpovědnosti (aplikace ve vybrané firmě) - Hejdová, Anežka; Plášková, Alena, 1949-; Halousek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti organizací (CSR) se zaměřením na Národní program posuzování shody systému managementu společenské odpovědnosti a následnou aplikaci tohoto programu ve firmě MUCOS Pharma CZ, s.r.o. V úvodu práce je vymezen pojem CSR a počátky tohoto konceptu v ČR. Dále práce pokračuje výčtem všech podstatných aspektů a pojmů z oblasti společenské odpovědnosti včetně určení důležitých stakeholders. Na konci teoretické části jsou uvedeny argumenty, proč CSR začlenit do firemní koncepce, a přínosy tohoto začlenění. Následně je krátce popsán Národní program posuzování shody systému managementu společenské odpovědnosti. Praktická část je zaměřena na firmu MUCOS Pharma CZ, s.r.o. Je provedena analýza a je vyhodnoceno, zda firma plní požadavky Národního programu. Na závěr jsou vytvořeny návrhy vhodných opatření a doporučení pro firmu.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses