Aplikace ISO 9001 do veřejné správy případová studie MěÚ Litomyšl - Šmídová, Tereza (2012)
Cílem práce je zhodnocení dopadů aplikace ISO 9001 do veřejné správy, konkrétně na příkladu Městského úřadu v Litomyšli. Hodnoceny budou jak finanční, tak nefinanční dopady. Finanční dopady budou hodnoceny na základě porovnání nákladů na pořízení certifikátu a ušetřených mzdových nákladů v důsledku certifikátu. Druhým ukazatelem jsou nefinanční dopady a to sice zhodnocení kvality řízení a kvality služeb. Kriterium pro hodnocení kvality řízení je vývoj v počtu nalezených rizik a nalezených neshod v rámci Městského úřadu Litomyšl. Kriterium pro hodnocení kvality služeb je posouzeno podle vývoje počtu stížností před a po zavedeních normy a dále podle názoru občanů města Litomyšl na kvalitu služeb, který byl zjišťován dotazníkovým šetřením.