Aplikace ISO 9001 do veřejné správy případová studie MěÚ Litomyšl - Šmídová, Tereza; Krejčová, Nikola, 1974-; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je zhodnocení dopadů aplikace ISO 9001 do veřejné správy, konkrétně na příkladu Městského úřadu v Litomyšli. Hodnoceny budou jak finanční, tak nefinanční dopady. Finanční dopady budou hodnoceny na základě porovnání nákladů na pořízení certifikátu a ušetřených mzdových nákladů v důsledku certifikátu. Druhým ukazatelem jsou nefinanční dopady a to sice zhodnocení kvality řízení a kvality služeb. Kriterium pro hodnocení kvality řízení je vývoj v počtu nalezených rizik a nalezených neshod v rámci Městského úřadu Litomyšl. Kriterium pro hodnocení kvality služeb je posouzeno podle vývoje počtu stížností před a po zavedeních normy a dále podle názoru občanů města Litomyšl na kvalitu služeb, který byl zjišťován dotazníkovým šetřením.
Vedoucí práce: Nikola Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses