Konkurenceschopnost železnice na trase Ostrava - Praha - Marek, David; Mervart, Michal, 1977-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Trasa z Prahy do Ostravy je jednou z hlavních dopravních tepen v České republice. Způsobů, jak se mezi těmito dvěma aglomeracemi dopravit je několik. Cílem této práce je porovnat možnosti přepravy osob mezi danými městy z hlediska ceny, časové náročnosti a pohodlí. Důraz je kladen na porovnání nových železničních dopravců, kteří v současnosti vstupují na tuto trasu. V závěru shrnuji získané poznatky a navrhuji nejlepší varianty přepravy na této trase z hlediska navržených kritérií.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses