Redundance v datových sítích - Šoun, Jan; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou redundance v datových sítích a technologiemi, pomocí kterých je v síti dosahováno vysoké dostupnosti. Hlavním pilířem práce jsou technologie založené na průmyslových standardech obecně uznávaných standardizačních autorit. Práce zmiňuje i konkrétní proprietární technologii, která ve svém důsledku řeší vysokou dostupnost také a dokáže některé ze zmiňovaných standardů velmi efektivně nahradit a celou síť zjednodušit. Teoretická část popisuje jednotlivé technologie a standardy, v praktické části je řešena jejich vhodná kombinace a použití v konkrétním prostředí. Práce by měla sloužit pro obecnou, ale ucelenou orientaci v oblasti řešení vysoké dostupnosti síťové infrastruktury a k pochopení nasazení jednotlivých technologií v praxi.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses