Capacity Management a ITIL ve službách datacentra - Lapotka, Aliaksandr; Bruckner, Tomáš, 1974-; Tarhini, Walid; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá procesem Capacity Managementu. Hlavním cílem procesu je zajištění dostatečné kapacity existující infrastruktury, k podpoře každodenních činností podniku a prognóz budoucích kapacit na základě požadavků ze strany byznysu. V první části se autor zaměřuje na představení základních charakteristik Capacity Managementu patřící do rámce Information Technology Infrastructure Library (ITIL). Také autor provede analýzu procesu Capacity Managementu v nejmenované společnosti a porovná ho s best practices ITIL. Druhá část práce se odvozuje od první, kde se autorem rozebírá návaznost řízení kapacity byznysu a kapacity IS/ICT. V poslední části se jedná o technologie Cloud Computingu v řízení kapacit jako takových, tak i o zavedení daných technologií ve vybrané společnosti. Každá z částí se skládá jak z teoretických podkladů z různorodých zdrojů, tak i z praktických zkušeností autora.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses