Medzinárodný terorizmus a islam - Netuhová, Martina; Volenec, Otakar; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Predkladaná diplomová práca sa snaží odpovedať na otázku "Či je vzťah medzi islamom a terorizmom jednoznačne určený?". Je členená do troch častí. Prvá kapitola sa snaží definovať termín terorizmus, s ním spojené základné fakty, ako aj postupný historický vývoj. Druhá časť práce sa venuje tematike najmladšieho monoteistického náboženstva - islamu. Okrem etapizácie jeho dejín, zahrňuje i fundamentálne reálie s ním spojené. Záverečná kapitola prepojuje teóriu obsiahnutú v predošlých dvoch častiach s praxou a ilustruje ju na rôznych príkladoch teroristických aktov. Hlavným cieľom je zodpovedať hypotézu stanovenú v úvode práce.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses