Podnikatelský záměr – maximalizace výnosu nemovitosti - Lubas, Martin (2012)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na náležitosti podnikatelského plánu, součástí je i typologie právních forem podnikání v České republice. Praktická část se zabývá současným stavem popisované nemovitosti, kalkulací nákladů na opravu a způsobem financování odkupu a rekonstrukce domu. Dále je v praktické části diplomové práce podnikatelský plán na zahájení podnikání v krátkodobém ubytování, jehož cílem je sdělit, zda je tato forma podnikání vhodná.