Návrh a implementácia ukazateľov pre campaign management v oblasti telekomunikácií - Rakár, Peter; Novotný, Ota, 1971-; Šimáček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Diplomová práca je zameraná na vyhodnocovanie marketingových kampaní realizovaných v prostredí telekomunikačnej spoločnosti. Cieľom práce je identifikácia, analýza a návrh ukazovateľov a dimenzií, ktoré je možné využiť pre potreby vyhodnotenia úspešnosti marketingových kampaní a pre poskytnutie spätnej väzby v procese prípravy nových kampaní. Navrhované riešenie, ktoré je výstupom práce, poskytuje nástroj pre efektívnejšiu a spoľahlivejšiu analýzu marketingových kampaní. Jeho súčasťou je analýza súčasného procesu vyhodnocovania a návrh zmien procesu. V prvej časti práce je vysvetlený vzťah marketingu, marketingových kampaní a procesu ich vyhodnocovania. Preskúmané sú teoretické poznatky v oblasti vyhodnotenia kampaní. Nasledujúca kapitola sa venuje charakteristickým rysom telekomunikačnej spoločnosti, ktoré majú vplyv na spôsob vyhodnocovania kampaní. V úvode praktickej časti práce sú identifikované metriky využívané pre vyhodnocovanie kampaní v praxi. Využité sú poznatky zamestnancov konkrétnej telekomunikačnej spoločnosti. Identifikované metriky sú ďalšej kapitole analyzované. Výstupom analýzy je návrh automatizovaného riešenia pre generovanie OLAP kocky a tvorbu reportov za účelom vyhodnocovania marketingových kampaní. Funkčnosť a účelnosť riešenia je overená na implementácii pilotného riešenia, na ktorom je názorne predstavená ukážka reportov vzorovej kampane. Záver práce je doplnený o analýzu súčasného procesu vyhodnocovania vo vybranej telekomunikačnej spoločnosti a návrh zmien v procesoch s využitím analytického riešenia vytvoreného v rámci diplomovej práce.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses