Metody analýzy vícerozměrných kontingenčních tabulek - Šulc, Zdeněk; Pecáková, Iva, 1955-; Coufalová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce se zabývá vztahem dvou významných metod analýzy vícerozměrných kontingenčních tabulek, a sice korespondenční analýzou a loglineárními modely. Práce je rozdělena na tři celky. První je věnován základním pojmům kategoriální analýzy dat, především kontingenčním tabulkám a jejich rozdělením. Důraz je kladen zejména na jejich vícerozměrnou formu. Druhý celek představuje nástroje a techniky obou metod v rozsahu, jaký je nutný k jejich praktickému použití a interpretaci jejich výsledků. Praktická aplikace obou metod je obsažena v třetím celku, která je prezentována na datech z marketingového průzkumu. Tento celek popisuje nastavení obou analýz ve statistickém softwaru SPSS i následnou interpretaci jejich výstupů. V závěru práce jsou analyzované metody porovnávány z hlediska jejich použití.
Vedoucí práce: Iva Pecáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses