Návrh marketingového plánu a marketingové strategie firmy Sabores s.r.o. - Šnejdarová, Jaroslava (2012)
Cílem této diplomové práce je na základě stávající analýzy postavení společnosti Sabores s. r. o. na českém trhu navrhnout vylepšení strategie uvedené firmy. Dále vytvořit marketingový plán pro rok 2012, k čemuž je zapotřebí definovat strategie a cíle firmy, analýza okolí pomocí SWOT a PEST analýzy, návrhy k vylepšení stávající situace a sestavení rozpočtu a systém kontroly dosažení dílčích cílů. Dílčím cílem je vyzdvihnout význam marketingového plánování a marketingu jako takového pro malé podniky, které většinou plánování nepovažují za důležité a jejich majitelé berou plánování jako něco, co je určené pro velké korporace.