Srovnání řešení BI na bázi SaaS - Košata, Václav; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce je zaměřena na specifický způsob distribuce aplikací Business intelligence na bázi Software as a Service. Odlišný koncept otevírá možnosti hlavně malým a středním podnikům, které si robustní a drahé řešení nemohou dovolit. Teoretická část práce přináší úvod do oblasti formou popisu základních charakteristik systémů BI a cloudových aplikací. Dále je věnován prostor popisu zvolených kriterií pro srovnání, které zohledňují specifika aplikací poskytovaných jako služba. V praktické části jsou vyzkoušena vybraná řešení Belladati, Zoho Reports a Bime z pohledu integračních, analytických a reportovacích funkcí. Ústřední kapitolou celé práce je srovnání produktů na základě vybraných kriterií. Hlavním přínosem práce je objevení silných a slabých stránek jednotlivých řešení, které byly nalezeny v průběhu praktického testování na zkušebních datech. Výsledkem srovnání proto není nalezení nejlepšího produktu, ale vyzdvihnutí specifických vlastností. Výstup práce může sloužit jako podkladový materiál při výběru cloudové BI aplikace.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses