Manažerský simulátor pro podporu rozhodování zdravotnického zařízení - Veselý, Petr; Mildeová, Stanislava, 1959-; Beer, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Moje diplomová práce si klade několik cílů. Prvním z nich je provést rešeršní činnost teoretické báze manažerských simulátorů a managementu ve zdravotnictví za účelem vytvoření přehledu o těchto dvou tématech. Zdravotnictví je velmi výjimečným oborem, proto jsem si jako další cíl vytyčil najít specifika managementu ve zdravotnictví. Dalším cílem mé diplomové práce je vytvoření manažerského simulátoru s využitím softwaru Powersim. Vytvořený manažerský simulátor je použit jako modelovací nástroj pro simulaci procesů a chování vrchní či staniční sestry v rámci jednotlivých směn se zaměřením na vytíženost podřízených sester i nadřízené samotné. Simulátor je vytvořen jako systém pro podporu rozhodování. Simulátor byl testován a konzultován na gastroenterologickém oddělení Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Jedním z cílů je také zpřístupnit problematiku systémového myšlení a její aplikaci na řízení. S využitím přístupů systémové dynamiky se případová studie snaží najít vhodná doporučení pro nižší úrovně managementu ve zdravotnických zařízeních obecně. Posledním cílem je vytvoření testovacího scénáře, k ověření funkčnosti simulátoru a testování hypotéz, ze kterých vzejde doporučení pro nemocniční oddělení.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses